Onze video's

september 2020: Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland

Video 24:

We staan met de camper op Camping Lug ins Land bij het plaatsje Bad Bellingen. Bad Bellingen ligt vlak boven het Zwitserse Bazel, en we zien vanaf ons hoge plek ook Frankrijk liggen achter de Rijn, met in de verte de Vogezen. We lopen naar de oever van de Rijn bij Rheinweiler. De Rijn is hier over een lengte van 50 km vanaf Bazel naar het noorden gekanaliseerd.

De camping biedt een geweldige service voor camperaars: Voor 2 euro pp brengt een busje van de camping je naar het station, of naar een supermarkt en ook weer terug. We laten ons naar het station brengen voor een bezoek aan Freiburg. Ook de treinreis is gratis voor toeristen. Dit gratis kaartje krijg je via de camping. Freiburg is een geweldige mooie stad, ook in deze coronatijd.

Video 23:

Het wordt eindelijk droog op camping Aareschlucht bij Meiringen in Zwitserland. We maken op zondag 27 september een wandeling langs de Aare. De Aare is de langste rivier van Zwitserland en ontspringt op de Grimselpas en loopt langs onze camping verder naar het noorden. Op maandag 28 september rijden we met de camper van Meiringen richting Duitsland over tolvrije wegen. Langs de Lungerlersee, de Sarnersee en de Vierwaldstättersee. Via Luzern steken we de grens over bij Rheinfelden, en komen zo bij camping Lug ins Land bij Bad Bellingen.

Video 22:

Het is heel slecht weer, regen, en met sneeuw op de passen. We bezoeken de Aareschlucht, zeer indrukwekkend.

Video 21:

We verlaten Oggebbio en Italië en rijden over tolvrije wegen richting Meiringen in Zwitserland. Een hele mooie route over de Simplonpas en Grimselpas.

Video 20:

Op de laatste dag in Oggebbio maken we een prachtige wandeling langs de gehuchtjes Cadessino en Rancone. We zien een enorme aardverschuiving ten gevolge van hevige regenval van zo’n 3 weken geleden.

Video 19:

We rijden noordwaarts, naar het Lago Maggiore. Camperplaats Oggebbio. De mooiste plek van onze reis tot nu toe.

Video 18:

18 – 20 september 2020. We zitten op Camping International Le Fonti in Agliano Terme in het Noordwesten van Italië. Een mooie camping maar erg leeg door de corona. We blijven er 3 nachten, bezoeken het stadje en de omgeving.

Video 17:

Op 17 september maken we een fietstocht rond Lucca die we niet licht zullen vergeten. De route van wikiloc was toch moelijker dan stond aangegeven, en we beginnen te dwalen over bijna onbegaanbare weggetjes. Uiteindelijk komen we toch terug bij de camping. “s Avonds gaan we lekker uit eten bij restaurant Osteria del Bamboro

Video 16:

We zitten op Agricamping Ai Linchi, vlak bij Lucca. We bezoeken Lucca op de fiets, fietsen over de vestingwal, en bezoeken het stadje. De campingeigenaar Angelo Lorenzetti laat trots zijn eigen private wijnproductie zien.

Video 15:

Bezoek aan Siena vanaf camping La Montagnola met de bus. Een prachtige stad. Piazza del Campo, de Duomo di Siena, indrukwekkend. Volgende dag een onverwachte ontmoeting met een wild zwijn, en een bezoek aan Sovicille.

Video 14:

We rijden van Verona naar Ravenna. Tolvrije wegen, binnendoor over de Po-vlakte. Prachtige landschappen, maar hele slechte wegen. Noem het “achterstallig onderhoud”. Camping Bio-camping bij Ravenna is een aanrader. Niet te groot, zeer hulpvaardige eigenaren. 5 km fietsen van de Adriatische kust, en 5 km vanaf Ravenna.

Daarna rijden we naar Toscane, camping Montagnola bij het dorpje Sovicille. Een hele mooie camping, niet druk. Mooi rustig dorpje vlakbij Siena.

Video 13:

We komen Italië binnen via Merano, en kamperen daar 2 nachten op Camper Stellplatz Schneeburghof. Het is regenachtig, we wandelen naar het dorpje Tirol, maar regen en onweer dwingen ons al gauw terug naar de camper.

De volgende dag rijden we naar Verona, Camping Village Verona. Wat een mooie camping, vast gefinancierd door de overheid. Een bezoek per fiets aan Verona was zeer de moeite waard.

Video 12:

We rijden naar camping Seewang aan de Foggertsee, vlak bij Füssen. Wat een prachtig gebied hier, zeker om te fietsen. We klimmen bij Füssen richting Slot Hohenschwangau en daarna naar slot Neuschwanstein. De volgende dag steken we via tolvrije wegen Oostenrijk over richting Merano in Italië. De mooiste camperrit tot nu toe.

Video 11:

In deze 2de rit over de Romantische Strasse gaan we met de fiets het prachtige plaatsje Rothenburg ob der Tauber bezoeken. Eén van de mooiste stadjes langs de Romantische Strasse. Daarna rijden we met de camper steeds zuidelijker richting Füssen. Het weer wordt steeds beter, en het landschap steeds mooier.

Video 10:

Het corona-reisadvies is ongunstig voor de landen Frankrijk en Spanje. En dat doet ons besluiten om eind augustus via Duitsland (Romantische Strasse), en Oostenrijk naar Italië te reizen. In dit videofilmpje deel 10 zie je onze belevenissen van het eerste deel van deze reis.

Augustus 2020, Luxemburg

Video 9:

Onze eerste buitenlandse reizen met de camper. We gaan naar Luxemburg, terwijl er een hittegolf is. Camping Simmerschmelz, met een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen. Op de terugweg hebben we nog een overnachting op minicamping De Maashoeve in Ohé en Laak, incl. fietstochtje naar het witte dorpje Thorn.

juni - juli 2020: Valkenburg en Borger

Video 8:

Na een onderhoudsbeurt van de camper vertrekken we op 12 juli voor een drie-daags verblijf bij Camperpark Nuuverstee in Borger. Schitterende camperplaats. Na 3 nachten vertrekken we via Bourtange weer naar huis.

Video 7:

Eind juni gaan we een aantal dagen kamperen op Camping ’t Geuldal in Valkenburg, samen met Raoul (broer van Tonny), Anneke en Sanne. Raoul heeft een camper waarvan  hij zo’n beetje elk onderdeel, elk schroefje in zijn handen heeft gehad. De camper zit helemaal vol met technische snufjes, die hij in dit filmpje trots laat zien.

Juni 2020: Oldebroek en Kruiningen

Video 6:

Twee weken later van 12 t/m 16 juni gaan we naar Kruiningen op Zuid Beveland, camperplaats De Plantage. Ook hier was het volop genieten. Tegen de tijd dat er in de rest van Nederland enorm veel regen valt, zitten wij heerlijk oesters te eten in Yerseke.

Video 5:

Het is prachtig weer, en we besluiten naar camperplaats Veluwe Noord te gaan in de gemeente Oldebroek, vlak bij ’t Harde. Met Hemelvaart zaten ze vol, maar nu met Pinksteren is er plek, blijkt na een telefoontje. Een superweekend werd het, niet alleen door het mooie weer, maar ook door de omgeving, en niet in de laatste plaats door de camperplaats-eigenaren Astrid en John.

mei 2020: Lauwersmeer en Oude Pekela

Video 4:

Na Lauwersoog rijden we naar camperpark Turfstee bij Oude Pekala. Het weer is helemaal omgeslagen. Een hele koude noordenwind maakt het een beetje onaangenaam buiten. Het is of de duvel er mee speelt, maar nu hebben we waterlekkage, die in Coevorden vakkundig wordt gerepareerd. We leren steeds meer bij.

Video 3:

Onze tweede rit gaat naar Lauwersoog, camperplaats Lauwersmeerplezier. We blijven daar 4 nachten. Schitterend gebied om te wandelen en te fietsen, en vanaf onze camper een mooi uitzicht over het water. Ook hier hadden we een probleem met het water, maar dat lag helemaal aan ons zelf.

maart 2020: Rondje Nederland

Video 2:

In maart 2020 gaan we voor het eerst op reis met onze nieuwe camper. Tegen de tijd dat in de hele wereld het corona-virus voor onrust zorgt, maken wij een trip naar Ouddorp, Medemblik en Lekkum. Het werd mede door het virus een hele bijzondere korte vakantie, maar de liefde voor het “camperen” is inmiddels onuitwisbaar geworden.

Video 1:

In december 2019 kochten we onze eigen camper. Onze 4 jaar oude caravan werd verkocht, evenals onze relatief zware trek-auto, en we kochten er een 1 jaar oude KNAUS VAN TI, 650 MEG PLATINUM SELECTION voor terug. 

september 2019: ACSI TestTour 2019

In 2019 waren wij 1 van de 4 teams voor de ACSI Testtour 2019. Als “Cultuurliefhebbers” mochten we met een splinternieuwe camper (LMC Element T668 G) een twee weken lange reis maken langs Nederlandse en Duitse Hanzesteden. Wat een ervaring, en wat een mooi cadeau. In deze twee weken werd ons enthousiasme voor het reizen met een camper geboren.

Hieronder een zestal filmpjes van ons, gemaakt door de filmploeg van ACSI-Freelife.